Foto: Fredrik Ringe

Verdensmester i bærekraft

2020park har i flere år jobbet for å få sertifisert en område plan som Breeam Community. I mai 2020 kom belønningen: vi har det første Breeam Community-prosjektet som er sertifisert i Norge. Vi er ett av få prosjekter i verden som har oppnådd karakteren Outstanding (kun to andre i verden som hadde oppnådd det når vi fikk sertifiseringen). Ikke nok med det: vi er de første og eneste som har oppnådd over 90 %, så med en score på over 93 % er vi verdensmestre med god margin!

Stavanger Aftenblad (8. juni i nettavisen og 10. juni i papirutgaven) omtaler Breeam-sertifisering som «en Michelin-guide for byggebransjen». 

I artikkelen i Stavanger Aftenblad får vi også mye skryt fra flere:

«ordfører Kari Nessa Nordtun (Ap):

– Jeg er veldig imponert over Park 2020 og deres målrettede arbeid. I en verden som i økende grad urbaniseres er det et viktig politisk mål å utvikle attraktive og bærekraftige byer og tettsteder. Som verdensmester i bærekraft er Park2020 helt i tet i dette arbeidet. De bidrar både i den globale klimakampen, samtidig som det skapes en mer miljø- og menneskevennlig by for oss som bor her, sier Nordtun.»

«Også Elin Schanche, daglig leder i Grønn By, er strålende fornøyd.

– Det er veldig kjekt, ikke minst å få fokus på bærekraftige bygg, som er fleksible nok til å bli gjenbrukt flere ganger. Det koster noe mer å planlegge for slike bygg, men jeg er sikker på at det vil lønne seg senere. Jeg håper at flere byggherrer i Rogaland vil lære av dette prosjektet, sier Schanche.»

«Rune Askeland (MDG), leder for utvalg for miljø og utbygging (UMU), er også kjent med prosjektet på Forus.

– Det er veldig gledelig at de har oppnådd Breeam Outstanding. Vi trenger noen slike fyrtårn som går foran, sier han til Aftenbladet.»

«Også daglig leder Katharina Bramslev i Grønn Byggallianse, som er den norske forvalteren av Breeam ordningen, er full av lovord over at 2020Park på Forus har oppnått høyeste sertifiseringsnivå Outstanding (for designstadiet) i BREEAM Communities.

– Det er kun 1-2% av sertifiserte prosjekter som oppnår Outstanding, så dette står det respekt av, sier Bramslev.

– For å få et slikt sertifikat må utbyggerne vise at de jobber systematisk og helhetlig med både sosial, miljømessig og økonomisk bærekraft i hele utviklingsområdet. Det er dette som er framtiden og slik som fremoverlente utbyggere må tenke for å tiltrekke seg fremtidig arbeidskraft og være en god nabo, sier Bramslev.»

Har du spørsmål?
Ikke nøl med å ta kontakt!

Fyll ut kontaktskjemaet nedenfor
så vil vi ta kontakt med deg så fort som mulig.

Har du spørsmål?
Ikke nøl med å ta kontakt!

Fyll ut kontaktskjemaet nedenfor
så vil vi ta kontakt med deg så fort som mulig.

Har du spørsmål?
Ikke nøl med å ta kontakt!

Fyll ut kontaktskjemaet nedenfor så vil vi ta kontakt med deg så fort som mulig.